Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Π.Ο.Φ.Π.Π.

Το χορευτικό τμήμα των Πολιτιστικών Ομάδων των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80. Η πορεία του χορευτικού όλα αυτά τα χρόνια είναι συνεχής και ανοδική όσον αφορά την ενασχόλησή του με τον παραδοσιακό χορό, το τραγούδι και τη μουσική. Στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με τον μοντέρνο χορό παρουσιάζοντας διάφορα χοροδράματα.
Σ' ένα πλαίσιο διαλεκτικής αλληλεπίδρασης χορού και ζωής, τα μέλη του χορευτικού μαθαίνουν χορούς και έρχονται σε επαφή με ήθη, έθιμα και ακούσματα από τα ακριτικά μέρη του Ελληνισμού, από την Κρήτη και την Κάρπαθο ως την Ρωμυλία και από την Κέρκυρα ως τον Πόντο και την Καππαδοκία.
Σκοπός του είναι, τόσο η αναζήτηση και προσέγγιση της πολιτιστικής και πολιτισμικής ταυτότητας του Έλληνα και η αναγνώριση των αξιών που λείπουν από το σύγχρονο τρόπο ζωής, όσο η επικοινωνία και η έκφραση μέσω του χορού.
Όμως κυριότερος στόχος είναι η καλλιέργεια δομών που να ενισχύουν το πνεύμα της συνεργατικότητας και της έννοιας της ομάδας, στοιχεία κυρίαρχα στις παραδοσιακές κοινωνίες, τα οποία, δυστυχώς τείνουν να εκλείψουν οριστικά στις μέρες μας λόγω του ανταγωνισμού, της πλήρους εξατομίκευσης και της απομόνωσης που επικρατούν στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Επιπλέον ενισχύεται η ευαισθητοποίηση των μελών του (που κατάγονται από τόσο διαφορετικές Ελληνικές περιοχές) για την έρευνα και γνώση των παραδοσιακών στοιχείων των ιδιαίτερων πατρίδων τους ώστε και μετά την αποφοίτηση τους να παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον τους για την παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου